Kallelse till årsstämma onsdag den 24 april
Vi välkomnar medlemmar i BRF Sjukhuset 3 att påverka och informera dig om din förening och ditt boende samt välja vilka som skall sitta i styrelsen.
Plats: Möteslokalen källarvåning Mörbylund 21
Vägbeskrivning : Ingång till lokalen finns på norra gaveln av grannhuset. Tag trappan ner och gå in genom dörren.
OBS : Om Du behöver hiss : kontakta styrelsen så hjälper vi till.
Motioner till Stämman skall vara styrelsen tillhanda senast 11 april. Skicka ett e-postmeddelande till info@brfsjukhuset3.se eller lägg en lapp i föreningens brevlåda på plan 2, Mörbylund 25 Mer information finns på www.brfsjukhuset.se
Årsredovisning och övriga dokument kommer att finnas senast 1 vecka innan föreningsstämma på intranätet via www.nabo.se under meny Dokumenthanterare och därefter undermeny Stämman respektive Årsredovisning. Vi kommer lämna ett fåtal exemplar utanför styrelselokalen (port 25 vån 2).
Observera: Du som ej vill eller kan delta kan lämna röst via Ombud.
Inga papper kommer att delas ut på stämman, ta med ditt eget exemplar. Viktigt att komma i tid om man vill vara med och rösta! Kommer man efter mötets början får man ej ingå i röstlängden.
Förslag till dagordning:
- §1 Stämmans öppnande
- §2 Val av stämmoordförande
- §3 Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare
- §4 Godkännande av dagordningen
- §5 Val av två justeringsmän tillika rösträknare
- §6 Fråga om stämman blivit stadgeenligt utlyst
- §7 Fastställande av röstlängd
- §8 Föredragning av styrelsens årsredovisning
- §9 Föredragning av revisorns berättelse
- §10 Fastställande av resultat- och balansräkning
- §11 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsemedlemmarna
- §12 Beslut om resultatdisposition
- §13 Beslut om arvode till styrelseledamöter, valberedning och revisorer
- §14 Val av styrelseledamöter och suppleanter
- §15 Val av revisorer och revisorssuppleant
- §16 Val av valberedning
- §17 Av styrelsen till stämman hänskjutna frågor samt av föreningsmedlem anmäld motion.
- §18 Stämmans avslutande
Efter stämmans avslutande så kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till styrelsen om tex stambyte, föreningens ekonomi eller annat som är av allmänt intresse.
Motion angående att byta sophantering i Mörbylund
Bakgrund
I området Mörbylund finns en sopsug som hanterar hushållssopor via sopnedkasten från alla hushåll i området. Företaget Envac (som står för service och felhantering) har lämnat en underhållsplan för de närmaste åren som visar att det kommer behövas en hel del insatser för att hålla systemet i skick.
Underhållskostnad för närmaste 3 åren:
År 2024: 605 000 kr
År 2025: 761 000 kr
År 2026: 211 000 kr
dvs totalt 1 577 000 kr ex moms och därmed ca 2 Miljoner kr inklusive moms.
Till detta kommer en årlig servicekostnad på 125 000 kr och eventuella sopstopp som kan kosta mellan 5.000–50.000 kr per gång. Sopsugen drar också el vilket är en ökande kostnad med tanke på hur elpriset utvecklar sig. På 10 år så blir det alltså en total driftskostnad på omkring 4 miljoner kr inklusive moms.
Sopsugen är Samfällighetens ansvar men då varje förening i området är delägare i Samfälligheten måste alla föreningar bidra till denna kostnad. I dagsläget har samfälligheten inte ekonomiska medel att hantera den underhållskostnad som nämns ovan. Att byta sophantering är ett beslut som behöver medlemmarnas stöd och gemensamma vilja.
Förslag till ändring:
BRF styrelse vill föreslå att man stänger sopnedkasten och ersätter sopsugen med en annan sophantering. Förslaget är att man anordnar sopkärl ute på gårdarna som placeras strategiskt och kanske delvis nedgrävda för att inte synas för mycket.
En sådan lösning skulle ekonomiskt innebära att man behöver göra en engångsinvestering för att installera sopkärl på ca 300 000 kr per fastighet dvs totalt under 1 miljon kr. Därutöver är det minimala driftskostnader. Sophämtning kommer ske med kommunens normala entreprenör vid de nya sopkärlen. En realistisk tidplan är att detta skulle kunna genomföras första halvåret 2025.
Fördelar med denna nya lösning:
- Lägre investeringskostnader på kort sikt och lägre driftskostnader på lång sikt.
- Det hus där nuvarande sopsug finns kan göras om till en återvinningsplats för glas, förpackningar, plast eller liknande användningsområde.
- Stängda sopnedkast minskar dålig lukt på våningsplanen.
- Nya sopkärl på gårdarna ger enklare hantering, mindre underhåll och arbete för styrelserna som kan fokusera på andra viktiga saker.
Förslag till beslut:
Att årsmötet ger i uppdrag till samfälligheten att i samråd med övriga brf i Mörbylund byta ut sopsugen mot funktionella sopkärl på gårdarna och att sopnedkasten för hushållssopor därmed stängs.
Styrelsens kommentar:
Styrelsen anser att förslaget är bra då det ger en bättre ekonomi för Samfälligheten och därmed även för alla 3 bostadsrättsföreningarna i Mörbylund. I vår förening har vi kommit långt med sortering av olika avfall och mängden restavfall som hamnar i sopnedkasten har minskat genom åren.